ULUSLARARASI ÖĞRENCİ OFİSİ

Rektör Yardımcılarımız Kazakistanlı Öğrencilerle Bir Araya Geldi

09.03.2022 10:09

Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Üstündağ ve Prof. Dr. Soner Özgen, Kazakistan Abay Devlet Pedagoji Üniversitesi'nden staj yapmak ve ikinci sömestiri Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü’nde okumak için üniversitemize gelen 17 Kazakistanlı öğrenciyle bir araya geldi.
Abay Kazak Devlet Pedagoji Üniversitesi Filoloji ve Çok Dilli Bilim Verme Enstitüsü’nün Kazak Dili ve Edebiyatı ile Türkoloji Bölümlerinde okuyan 17 Kazakistan uyruklu öğrenci Rektörlük makamında ağırlandı ve üniversite yönetimine hediyeler takdim etti. Ayrıca Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER), Dış ilişkiler Ofisi ve Üniversitemiz Uluslararası Öğrenci Ofisi (İSO), yabancı uyruklu öğrencileri akşam yemeğinde ağırladı. Programa Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ercan Alkaya, TÖMER Müdürü Doç. Dr. Süleyman Kaan Yalçın, Dış İlişkiler Birim Koordinatörü Doç. Dr. İzzet Taşar ve Fırat Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Ofisi (İSO) Koordinatörü Öğr. Gör. Habip Şahin katıldı.
Programa katılan Fırat Üniversitesi yetkilileri, yabancı uyruklu öğrencilere Elazığ ve Fırat Üniversitesi hakkında bilgiler vererek, geçmişten bugüne her iki ülkenin iyi bir iletişim kurduğunu söyledi.
Konuk öğrenciler ise özellikle Fırat Üniversitesi’ni tercih ettiklerini belirterek, hem Elazığ’ı hem de Fırat Üniversitesini çok sevdiklerini, Elazığlıların çok misafirperver olduklarını ifade ettiler.